Regisztráció

Üdvözöljük Kisbágyon község honlapján!
Mai dátum: 2021. 10. 28.

Esélyegyenlőség és életminőség javítása


UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL
Esélyegyenlőség és életminőség javítása
Kisbágyonban


Örömmel értesítjük Kisbágyon lakosságát, hogy befejeződtek a községháza komplex akadálymentesítési projekthez kapcsolódó kivitelezési munkák és november 29-én átadásra került az épület.

A községháza ad helyt a település lakossága részére a polgármesteri hivatalnak, emellett még a közművelődési, könyvtári feladatok ellátásának, családsegítő falugondnoki szolgálatnak és színtere a községi rendezvényeknek is. Itt valósul meg az alapellátáshoz kapcsolódó ügyfélszolgálat, mely szükségessé tette a községháza komplex akadálymentesítését.

E cél megvalósítását szolgálta a projekt, mely biztosítja az esélyegyenlőséget, a vidéki életminőség javítását.

A komplex akadálymentesítés érdekében új mozgáskorlátozotti parkolóhely került kialakításra, a kerekesszékkel való megközelítést járda biztosítja, az épületen akadálymentes bejárat létesült. A belső közlekedőkben elbontásra kerülnek a küszöbök. Az akadálymentes közlekedés érdekében útbaigazító tájékoztató táblák kerülnek elhelyezésre, a szolgáltatások igénybevételét nagyothallók számára indukciós berendezés elhelyezésével biztosítjuk, akadálymentes vizesblokk kerül kialakításra.

A fejlesztés a település teljes lakosságát 449 főt érint.

A pályázathoz szükséges saját forrást 1.658.439.-Ft-ot az önkormányzat költségvetéséből biztosítja, 14.925.950.-Ft-ot vissza nem térítendő támogatásként az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-Magyarországi Operatív Program ÉMOP-4.2.2-09-2009-0075 projekten belül kapja az önkormányzat.