Regisztráció

Üdvözöljük Kisbágyon község honlapján!
Mai dátum: 2024. 07. 21.

Európai Uniós támogatásból megvalósuló fejlesztések

„Kisbágyoni óvoda energetikai korszerűsítése”

TOP-3.2.1-15-NG1-2016-00048

Kedvezményezett neve: Kisbágyon Község Önkormányzata

Projekt címe: Kisbágyoni óvoda energetikai korszerűsítése

Szerződött támogatás összege: 34 000 000 Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 100 %

Projekt azonosító száma: TOP-3.2.1-15-NG1-2016-00048

Projekt tartalmának bemutatása: Kisbágyon Község Önkormányzata támogatási kérelmet nyújtott be a TOP-3.2.1-15-NG1 pályázati azonosítójú, Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című pályázati felhívásra „Kisbágyoni óvoda energetikai korszerűsítése” címmel.

A támogatási kérelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága támogatásban részesítette.

A projekt célja a kisbágyoni óvoda energetikailag és gazdaságilag hatékony működtetése, működési költségeinek és az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az épület energiahatékonyságot célzó korszerűsítése által.

A felújítás keretében az épület fűtés korszerűsítése, padlás födém hőszigetelése, homlokzati hőszigetelése, lábazati hőszigetelése, valamint részleges nyílászáró cseréje valósult meg. Az épületbe az akadálymentes bejutást az előírásoknak megfelelően kialakított rámpa biztosítja.

Az energetikai fejlesztés az óvoda üzemeltetési, fenntartási költségeinek csökkenését eredményezte, és a fejlesztésnek köszönhetően az épület hőtechnikai adottságai javultak, hőveszteségei csökkentek, a település pedig egy környezetbarát és gazdaságilag hatékonyabban üzemeltethető közintézménnyel gazdagodott.

Projekt befejezési dátuma: 2019. január 31.