Regisztráció

Üdvözöljük Kisbágyon község honlapján!
Mai dátum: 2024. 07. 21.

Közösségi színtér

A kisbágyoni Közösségi színtér, mint helyi civil szerveződés lényeges szerepet tölt be a falu életében. A közösségi színtér, faluház, 1999-től pályázaton nyert támogatásokból és önkormányzati forrásokból történő kialakítása, az esztétikus környezet megteremtése biztosítja a teret a kulturális élethez. A 122m²-es épület (nagyterem, könyvtár, iroda és számítógépterem, mosdó, raktár és előtér helyiségekkel) otthont ad a színjátszó és néptánc csoportnak, az ifjúsági klubnak, valamint a 2000. évben oda költözött községi könyvtárnak.

Míg a kezdetekben jórészt gyermekek vettek részt a programokon, mára az tapasztalható, hogy megnőtt a fiatalabb felnőtt (25-35 éves kor közötti) és nyugdíjas korú látogatók száma. Ők is rendszeresen vesznek részt a programokon, látogatják a könyvtárat és a helyi rendezvényeket. Mindez hozzásegíti az egyéneket egy jól működő társadalmi közösség kialakulásához.

A színtér további célja a környező települések hasonló jellegű csoportjaival való kapcsolat felvétel. Ennek következtében lehetőség nyílott már több, a Faluházban működő csoport (néptánc, színjátszó) bemutatkozására is. Az így kialakult „kistérségi kapcsolatok”, tovább viszik a színtér fejlődését, elősegítik a különböző kultúrák közötti viszonyok kialakulását. A 2002. márciusában bejegyzett Kisbágyon Ifjúságáért és Hagyományaiért Alapítvány is támogatja a Faluház működését, a fiataloknak rendezett programokkal, kiállításokkal színházlátogatásokkal.