Regisztráció

Üdvözöljük Kisbágyon község honlapján!
Mai dátum: 2024. 05. 26.

Kisbágyoni Faluház energetikai korszerűsítése

„Kisbágyoni faluház energetikai korszerűsítése"

TOP-3.2.1-15-NG1-2016-00047

Kedvezményezett neve: Kisbágyon Község Önkormányzata

Projekt címe: Kisbágyoni faluház energetikai korszerűsítése

Szerződött támogatás összege: 24 700 001 Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 100 %

Projekt azonosító száma: TOP-3.2.1-15-NG1-2016-00047

Projekt tartalmának bemutatása: Kisbágyon Község Önkormányzata támogatási kérelmet nyújtott be a TOP-3.2.1-15-NG1 pályázati azonosítójú, Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című pályázati felhívásra „Kisbágyoni faluház energetikai korszerűsítése" címmel.

A támogatási kérelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága 2017. május 1. napon támogatásban részesítette.

A projekt célja a kisbágyoni polgármesteri hivatal energetikailag és gazdaságilag hatékony működtetése, a helyi önkormányzat működési költségeinek és az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az épület energiahatékonyságot célzó korszerűsítése által.

Az épület fejlesztése több szempontból is indokolt volt, annak ellenére, hogy az eredeti tömeget többször bővítették, akadálymentesítették. Az épület fűtése elavult, gázkonvektorokkal volt megoldva. A megvalósítás során a meglévő gázkonvektorok elbontásra kerültek, helyettük korszerű kondenzációs gázkazán beépítése valósult meg, a helyiségekbe lapradiátorok kerültek. A meleg víz ellátást szintén a kombi kazán látja el.

Az épületben padlás födém hőszigetelés, homlokzati hőszigetelés, lábazati hőszigetelés, és részleges nyílászáró csere valósult meg.

Az energetikai fejlesztés a polgármesteri hivatal üzemeltetési, fenntartási költségeinek csökkenését eredményezte, és a  fejlesztésnek köszönhetően az épület hőtechnikai adottságai javultak, hőveszteségei csökkentek, a település pedig környezetbarát és gazdaságilag hatékonyabban üzemeltethető közintézménnyel gazdagodott.

Projekt befejezési dátuma: 2019. január 30.

Képek a fejlesztésről: