Regisztráció

Üdvözöljük Kisbágyon község honlapján!
Mai dátum: 2024. 07. 21.

Palotási tó

A Bujáki-patak által táplált, átfolyó rendszerű, völgyzárógátas víztározót 1967-ben töltötték fel, ill. adták át. Elsősorban mezőgazdasági, öntözési célra hozták létre, de már a kezdetektől folytak halkihelyezések is.

1972-től működik rajta és kezeli az egyesület, azóta vált igazán rendszeressé a telepítés.

Eddig még nem volt leeresztve, sem lehalászva, valószínűleg ezzel magyarázható a szinte egyedülállónak tekinthető, több mint húsz darab, 20 kilósnál nagyobb példányból álló eredeti pontypolulációja!

2005 elejétől az egyesület birtokába került a víztározó, így mint tulajdonos, nagyszabású tervekkel néz a jövő felé, melyek elsőként az infrastruktúra fejlesztésében válnak majd valóra - ennek előszeleként 2004-ben horgásztanya épült a parton.

 

 

Palotást remek bojlis-vízként jegyzik Európa szerte, saját versennyel is büszkélkedhet, de emellett valamennyi hagyományos módszernek teret hagynak.

Általában az úszós csukázás, koratavasszal a feederes ponty és keszeghorgászat, télen a süllő horgászata kiemelhető. A harcsázás ugyancsak kedvelt és eredményes a tavon! A tó sekélyebb, felső része iszapos, a pontyok főként ezt szereteik, a bojlis verseny győztese is erről a helyről került ki. A homokbányai résztől a gát felé a keményebb, mélyebb részeket találjuk. (valós fogási átlag 2004-ben: 56kg!)"

(forrás: fischinfo.com)